Cultuur

Bekijk zeker onze aanbevelingen in één van onze instagramgidsen.

Grote Markt

Op de Grote Markt ben je in het hart van de stad. Blijf er gerust rondhangen in één van de vele bekende Antwerpse cafés, en kijk alle kanten op. De fantastische gildehuizen en het stadhuis zijn werelderfgoed.

72_dpi_klein-Grote Markt_05 (1).jpg

Het Steen

Dé hotspot voor iedereen die Antwerpen wil bezoeken. Dit eeuwenoude fort herbergt een bezoekerscentrum, een cruiseterminal en The Antwerp Story - de perfecte introductie tot de stad. Na een bezoek aan Het Steen ben je klaar voor een onvergetelijke tijd in Antwerpen.

het steen (1).jpg

Hendrik Conscienceplein

Hier vind je de Erfgoedbibliotheek, het standbeeld van Hendrik Conscience en de Sint-Carolus Borromeuskerk op één plein.

hendrick.jpg

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen

Na 169 jaar bouwen domineerde de kathedraal van Antwerpen in 1521 eindelijk de skyline van Antwerpen met een hoogte van 123 meter. Het is het hoogste gotische gebouw van de Lage Landen.

72_dpi_klein-Kathedraal.jpg

Het Havenhuis

Samen met een opvallende en eigentijdse bovenbouw in de vorm van een diamant - een monumentaal ontwerp van de bekende architect Zaha Hadid, vormt het gebouw het gehele Havenhuis. Het is daarmee een metafoor voor de haven van de 21e eeuw: een haven met een rijke geschiedenis die klaar is om de toekomst tegemoet te treden.

72_dpi_klein-Havenhuis_Gianni_Camilleri_03.jpg

MAS

Op het hippe Eilandje, het oudste havengebied van Antwerpen, staat sinds 2011 het MAS, het Museum aan de Stroom. Het is dé plek waar de stad en de haven elkaar ontmoeten. Daar zijn zowel het prachtig staaltje architectuur als de museumcollectie zelf perfecte voorbeelden van.

012 MAS 2017.jpg

Het Rubenshuis

In het hart van Antwerpen ligt het huis van Peter Paul Rubens, de beroemde barokschilder uit de 16e-17e eeuw. Al vierhonderd jaar zijn hij en zijn werk een bron van inspiratie en een referentie. En dan te bedenken dat hij het grootste deel van zijn werk in dit huis heeft gemaakt.

7211044938_69756376e0_b.jpg